2012. december 1., szombat

Kedves Olvasóim!

Itt a várva várt paleo mézeskalács recept:) Tegyétek egészségesebbé az ünnepet, nincs előírva senkinek, hogy teletömve magát, fetrengjen a kanapén:) Nálam az ünnep, ahogy tavaly is, az egészség jegyében fog telni, hála az égnek ezt a családomban mindenki elfogadja és tiszteletben tartja.

Megmértek ma reggel Inbody géppel. Ez egy olyan műszer, amire ráállsz és megmutatja a valódi igazságot a testeddel kapcsolatban: zsír izom arány, a testeden lévő zsír és izom, hogyan oszlik el, mennyi kalóriát kell enned, hogy életben maradj stb. Márciusban 72 kiló voltam, 21 kg zsírral és 28 kg izommal. A zsír mennyiség elérte a kritikus szintet. Időközben nyáron sikerült elérnem, hogy hatossal kezdődjön a súlyom, de sajnos nem tudom sokáig, tartósan 70 kg alatt tartani. Egy biztos: január elsejétől keményen szálkásítani kezdek, és nem adom fel, mint a nyáron! Fejben készülök rá, az akarat meg van hozzá:)

Szóval ma megmértek. Az eredmény:  3 kg tiszta izommal több és 4 kg tiszta zsírral kevesebb, mint tavasszal. Nagyon jó volt látni, hogy mennyit változtam előnyömre. Még mindig a hasamon van a legtöbb zsír, de ott is 2 %-kal kevesebb, mint márciusban. Nem értem miért kelt szárnyra az a tévhit, hogy a súlyzós edzés vastagítja a lábat, meg a karokat és az milyen csúnyaaaa!!! Kedves Lányok! Miért baj az, hogy ha haza tudod cipelni egyedül a boltból a bevásárló szatyrot? Ha jobb az állóképességed és át tudod adni a helyedet a villamoson? Miért baj, ha szép, definiált tested van? Ha tudsz a fiúkkal sportos témákról is beszélgetni? Előbb vagy utóbb anyukák leszünk és el kell bírnunk 5, 10, 20, 30 kilós gyerekeinket! Erősebb lesz a csontozat, az immunrendszer, az ízületek! Csodálatos tartást ad, ami egy nőnek a legszebb tulajdonsága:) Remélem a sorokat olvasva, úgy döntötök, hogy igen lemegyek az edzőterembe vagy esetleg valamelyik crossfit terembe és kipróbálom Magam! Hajrá, minden fejben dől el!

Advent első vasárnapjára pedig itt van ez a nagyon, nagyon finom paloe mézeskalács:) Érdemes figyelmi a blogot, mert szeretném majd veletek megosztani a paleo mákos bejglit és isteni finom almás pite receptemet is, mert hát édesség nélkül nem élet az élet:)

Paleo mézes kalács



 

Hozzávalók:

·         9 evőkanál nyírfacukor
·         2 egész tojás + 2 tojás sárgája
·         1 ek. mézeskalács fűszer
·         7 dkg zsír
·         9 evőkanál méz
·         1 teáskanál szódabikarbóna
·         50 dkg zabliszt
·         10 dkg darált dió

Elkészítés:

A cukrot, a tojásokat, a mézeskalács fűszert, a zsírt, egy tálban összekavarom. A szódabikarbónát a mézzel felforralom, majd a masszához öntöm, és belerakom a darált diót és a lisztet, összedolgozom. Pár órára hűtőbe teszem, akkor könnyebb vele dolgozni, de volt már, hogy idő hiányában azonnal nyújtottam és sütöttem.

Nagyon pici lisztet szoktam szórni a nyújtódeszkára, mielőtt kinyújtom. Félujjnyira nyújtom, kiszaggatom.

Előmelegített sütőben, kb. 160-180 fokon 10 perc alatt világosra sütöm, ne barnuljon meg nagyon, mert akkor nem marad puha.

Különféle alakzatokat szoktunk kiszaggatni, amit pedig a fenyőfára szeretnénk tenni, abba hurkapálcikával szúrunk egy lyukat, hogy később át tudjuk rajta fűzni a cérnát. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad.
Sok lesz belőle, nem 10 perces elfoglaltság az elkészítése, de nagyon megéri:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése